Pink dan Merah Jambu

Favorite color saya? Hehe...typical perempuan, pink la. Merah pun minat jugak, tapi lebih banyak ke arah pink. Sweet ayu gitu, hahaha...walaupun saya ni bukan lah jenis perempuan ayu lemah lembut sopan santun ye.


Color psychology untuk PINK:


Unconditional love: Pink relates to both unconditional love and romantic love.
Compassion: Empathy and understanding are the fuel for pink's nurturing.
Nurturing: Pink is both the giving and the receiving of love, understanding and respect.
Hope: Pink inspires the possibility of a positive outcome.




Disebabkan minat dengan warna pink, banyak baju dan tudung saya warna pink. Beli je warna pink, asyik tertarik je dengan warna pink. Boleh muntah orang tengok, sampai kawan-kawan pun suka perli saya, haha.

Tudung pink favorite saya masa zaman bujang, kalau tak tudung pink, baju mesti pink, haha...time konvo pink jugak jadi pilihan ;)

Dari tunang, ke nikah, ke sanding, PINK sokmo...haha

Tengok punya lah minat sangat dengan warna pink ni, sampai kan masa majlis bertunang warna pink, time nikah pun nak jugak selitkan warna pink dekat baju nikah, so sulam dan manik warna pink. Nasib baik Najwa (my sister) study kat Indonesia time tu, so dapatlah dia pergi Bandung carikan kain lace ikut yang saya nak, hehe.

Lepas tu baju bersanding pun songket pink, haru tak? Hahaha...Actually, baju sanding tu baju replacement dari baju saya yang sepatutnya. Saya dah pilih songket maroon, tapi disebabkan kesilapan teknikal di saat-saat akhir, baju tu terpaksa ditukar dengan yang lain. Pilih punya pilih, baju songket pink itu yang menjadi pilihan.

Sampai dah beranak satu pun saya masih setia dengan pink. Sekarang je bila dah beranak dua ni saya dah kurang beli warna pink. Mungkin sebab dah makin matang dan cuba nak variasikan warna baju, hehe...tapi my girls la jadi mangsa mama dorang ni pulak, ahaks. Sampaikan Esha pun dah asyik nak baju warna pink je sekarang ni, hehe...anak mama la katakan.

That's about my favorite color. What about yours?


Stay Healthy.Be Gorgeous...mel
SMS/Whatsapp 019-3058619 / amelza02@yahoo.com

Comments

  1. dulu mmg xsuke pink...
    sejak2 kerja ni je jadi minat pulak..
    heeeee

    ReplyDelete
  2. same la feveret kaler kite pink! ;)

    http://herneenazir.com/2014/09/29/cabaran-30-hari-blogging-day-14-favourite-colour-pink/

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts