Monday, December 5, 2016

Berangan Untuk Menjadikan Impian Suatu Kenyataan

"Mama...stori la kat saya"



Ni buku last saya baca...hehe...dah jadi tugas mama baca story book dorang ni. Nak baca sendiri dorang tak reti, kekeke. Bila masuk mana-mana bookstore memang dorang suka cari story book macam ni. Terpaksa lah mama yang jadi tukang cerita 😅

Sunday, December 4, 2016

Bela Hamster Hobi Terbaru Ku

Zaman sekolah bila kena tanya apa hobi masing-masing jawapan ku adalah membaca. Tapi time tu baca komik, majalah hiburan dan novel lah...hehe. Saya pernah kumpul beratus majalah Remaja dulu masa di usm 🙈

Zaman bujang pulak rajin beraktiviti luar dengan kawan-kawan. Swimming, hiking, tengok wayang, main bowling. Siap kumpul tiket wayang lagi...hehe 😁

Bila dah jadi mak ni tak tau dah apa hobi ku. Beli majalah memang jarang dah. Nak baca novel memang takde masa dah. Kadang-kadang ada gak lah curi masa tengok blog-blog dan forum gosip, kekekeke...nak gi swimming ke hiking ke memang tak dah lah. Teman anak-anak je swimming.

Saturday, December 3, 2016

VIVIX Supplement Kegemaranku


Sebut pasal vitamin feveret saya memang banyak sebenarnya...hehe. Kalau cerita semua memang sampai esok tak abis 😁

Lepas satu lepas satu saya try memang syokkk lah semua. Memang jatuh cinta. Tapi hari ni nak cakap pasal #vivix la...salah satu feveret saya 😍😍

Friday, December 2, 2016

Menjemput Rezeki Lebih Mudah Dari Mencari Rezeki

cara menjemput rezeki

Dhuha
Tahajud
Infaq
Zikir

Semua ni jarang sangat-sangat saya buat dulu. Tahu tapi tak amalkan. Ala, sunat je kan...tak buat takpe. Sedekah pun sebulan sekali je bila dapat gaji. Dhuha apatah lagi nak buat selalu. Tahajud jauh sekali. Zikir lepas solat ada la buat kadang-kadang...huhu

Thursday, December 1, 2016

Bertukar Kepada Bahan Pencuci Mesra Alam, Gaya Hidup Shaklee

Dulu-dulu memang kurang kesedaran bab-bab alam sekitar ni. Go green ke apa benda ke memang tak ambik port 🙈. Kalau nak cari sabun mesti nak yang wangi, tak pernah tengok pun apa bahan dia. Chemical-chemical dalam tu memang tak peduli...yang penting wangi 😁

Pastu mula lah bergaru sana, tergaru sini. Kulit tangan jadi kasar, mengelupas, luka. Anak-anak senang naik alergik, jatuh sakit. Belum lagi efek pada alam sekeliling. Pencemaran-pencemaran yang disebabkan oleh bahan-bahan kimia yang berbahaya dan bertoksin yang ada dalam pencuci yang kita gunakan.

Syukur kenal Shaklee...wujud kesedaran dalam diri 😅. Baru tau mengenai bahan pencuci yang mesra alam.

Wednesday, November 30, 2016

5 Tips Shopping Dengan Anak-Anak

Shopping with kids should be fun!! Tapi tak nak lah sampai jadi kejadian yang tidak diingini. Macam-macam kes kita dah pernah dengar kan. Dan ibubapa perlu selalu alert bila bawa anak-anak bersama ketika membeli belah.


shopping dengan anak-anak

Saya Pengedar Shaklee, Dulu Kini & Selamanya

Mel tokey shaklee...tokey vitamin


Tu gelaran orang bagi kat saya...hehehe...macam company Shaklee tu ana yang punya 😜. Tapi takpe, at least orang tau apa saya buat, apa bisnes saya. Saya aamiinnnn kan je, mana tau satu hari nanti memang company Shaklee tu jadi milik saya kannnn...kekekekeke 😁😁😁


pengedar shaklee wangsa maju

Tuesday, November 29, 2016

Nutriferon Penggalak Sistem Imuniti Anda

Sering sakit, demam dan selsema?


Mempunyai masalah imun rendah?


Sering terdedah dengan pencemaran dan asap rokok?

Ada alergi dan ekzema?

 
Kalau anda ada masalah di atas, anda perlukan penggalak sistem imuniti iaitu NUTRIFERON! Kejutkan askar-askar dalam badan kita dengan Nutriferon.

penggalak sistem imuniti


Obesiti Punca Kepada Penyakit Kronik, Ketahui Cara Kawal Berat Badan

cara kawal berat badan

"Seorang daripada tiga penduduk negara ini mempunyai berat badan berlebihan menjadikan rakyat Malaysia terus kekal sebagai negara paling ramai orang gemuk di Asia Tenggara dan keenam di Asia Pasifik."

We are no 1 in the South East Asia guys 😅...tahniah 🙈

Statistik yang ini langsung tak membanggakan. Obesiti punca kepada banyak penyakit-penyakit kronik. Punca obesiti pulak semestinya daripada gaya pemakanan dan cara hidup seseorang. Gemuk is not awesome at all!

Monday, November 28, 2016

Apa Itu Interferon Dan Cara Interferon Bertindak


Ramai yang tak tahu apa yang dimaksudkan dengan INTERFERON ni.
cara interferon bertindak

Interferon merupakan protein semulajadi yang mengaktifkan sistem imunisasi badan untuk menghalang penyakit dan meningkatkan daya tahan penyakit.