Monday, September 26, 2016

EshaZara...My Support System

Two cheeky girl yang sentiasa jadi big supporter mama dorang...my support system...my EshaZara  😘


Actually more to bodyguard, haha...teman pi pos ofis, teman pi branch, teman pi cod, teman pi kelas, teman sembang dengan customer...mana-mana lah mama pergi, mesti follow...memang macam bodyguard 

Tuesday, September 20, 2016

Vivix Memanjangkan Telomeres Untuk Penuaan Yang Sihat

Bila kenal VIVIX baru saya tahu mengenai TELOMERES. Jom belajar biologi sikit hari ni, hehe...

vivix memanjangkan telomeres

TELOMERES


Telomeres adalah "cap" atau tudung yang jaga sel-sel DNA kita semua. Kalau rosak telomeres ni, habis lah sel-sel kita mati. Makin banyak sel mati, penyakit pun akan mudah menyerang.

Friday, September 16, 2016

Permata Hatiku Yang Pertama

Anak pertama anak yang dinanti-nantikan kehadirannya dengan penuh debaran. Semuanya menjadi pengalaman yang pertama. Pengalaman hamil yang pertama, pengalaman bersalin yang pertama, pengalaman menjadi ibu yang pertama, pengalaman menjaga anak yang pertama. Semuanya buat pertama kalinya. Tiada pengalaman sebelumnya. So ofkos a bit adventurous kan?

So do I. Excited, nervous, curious dan macam-macam perasaan bermain di pikiran ketika mengandungkan, melahirkan dan menjadi ibu kepada my first daughter.

 

Kesedaran Tentang Kepentingan Kesihatan, Sebab Saya Perlu Kembangkan Empayar Shaklee Saya

Tengok uncle mat salleh dalam gambar ni, umur 70 tahun tapi segak bergaya. Tengok Tun Dr Mahathir, masih kuat dan cerdas walaupun umur dah lebih 90 tahun.

Apa rahsia mereka?


kesedaran tentang kepentingan kesihatan

Tips Kulit Sihat Secara Dalaman

Boleh dikatakan semua orang nak kulit cantik. Semestinya yang licin, halus, cerah dan gebu. Ramai yang teruja untuk dapatkan kulit putih dan licin selicinnya. Tapi ramai juga tak sedar yang TAK semua kulit putih & licin itu SIHAT dan NORMAL.

Adakah sihat sekiranya sejak lahir berkulit sawo matang menjadi putih merah dalam masa seminggu dua? Adakah normal kulit manusia jadi licin selicinnya dan berkilat macam permukaan plastik?

Ke mana perginya bulu roma? Mana hilangnya pori-pori?

Nak tahu kulit sihat dan normal sebenarnya macam mana? Cuba tengok kulit baby. Halus kan? Gebu kan? Ada ke licin berkilat macam permukaan plastik?



tips kulit sihat

Chewable Vitamin C Shaklee, Vitamin Untuk Kanak-Kanak

vitamin untuk kanak-kanak

Mama...adik nak "ubat orange"...nak banyakkk...

Hehe...tu ayat wajib adik setiap hari, si kakak pun sama. Memang tak missed ambik ubat orange ni. Vitamin untuk kanak-kanak yang sangat disyorkan kepada semua.
 

CHEWABLE VITA C PLUS ni memang bff anak-anak saya. Alhamdulillah selesema dah lama tak datang ziarah, hehe...kalau si adik demam, si kakak cepat-cepat suruh adik ambik ubat orange jugak, pandai dah kakak 😎

Kitar Semula Botol Vitamin Anda

Kempen Kitar Semula

kitar semula botol vitamin

Kepada pengguna tegar supplement, mesti ada banyak botol-botol vitamin kosong kan...saya pun sama, haha. Sejak 2012 lagi kan saya mula berShaklee, memang banyak lah...tak terkira rasanya kalau dikumpulkan semua.

So dari kita buang macam tu je, sebenarnya kita sendiri boleh tolong recycle kan bekas-bekas tu...

Thursday, September 15, 2016

3 Sebab Saya Boleh Bantu Anda Mulakan Bisnes Online

Teringin nak berbisnes...tapi tak tau macam mana?

Malu nak jual-jual barang ni?

Tak yakin boleh menjual?

Meh sini saya nak bagitau...saya dulu pun memang malu nak jual barang. Tak reti langsung, reti soping je...hehe. Tapi Alhamdulillah, now I'm not the same person as who i am before.


mulakan bisnes online

6 Tips Sebelum Memulakan Perjalanan Jauh

It's a long weekend again!!! Esok cuti lagi, Selamat Hari Malaysia kepada semua rakyat Malaysia

Ada yang sambung cuti terus dari Hari Raya Haji Isnin lepas, ada jugak yang baru ingin memulakan percutian masing-masing. Pada yang akan memulakan perjalanan ke mana-mana destinasi, jom semak tips sebelum memulakan perjalanan jauh anda ini dulu ye...

tips sebelum memulakan perjalanan jauh

Bangunan World HQ Shaklee Yang Unik

Shaklee World Headquarters terletak di Pleasanton, California. Pada tahun 2000, Shaklee membuka Ibu Pejabat Dunia miliknya, salah satu bangunan hijau pertama di dunia yang mampu menjimatkan tenaga dengan cekap dan memenangi anugerah. Ia dibina dengan menggunakan bahan-bahan daripada sumber yang berkekalan termasuk kayu yang diiktiraf mampan, karpet dan plastik kitar semula. Pada 2001, Shaklee telah dianugerahkan "Savings by Design Energy Efficiency Integration Award" oleh Institut Arkitek Amerika.

Bangunan World HQ Shaklee