Friday, January 20, 2017

Tips Pemilihan Skin Care

tips pemilihan skin care

Banyaknya skin care atau set penjagaan kulit muka yang ada kat pasaran skrg ni kan...nak macam mana cakap je, semua ada.

"Nak putih melepak? Nak ploless? Nak gebu? Nak hilangkan jerawat?"

Yang paling menjadi perhatian semestinya nak putih dan hilangkan jerawat dengan cepat!! Semua nak cepat...kalau ada yang pakai hari ni esok terus cantik lagi lah org suka. Magik kononnya. Meh saya nak share sedikit tips pemilihan skin care.

Wednesday, January 18, 2017

Betul Ke Pesakit Kencing Manis Tak Boleh Makan Supplement?


Perkongsian daripada seorang Doktor. Semoga bermanfaat.

*********************************

Saya arif benar pesakit-pesakit kencing manis takut untuk ambil apa-apa supplement atas nasihat doktor. Sebab saya sendiri pun, bila pesakit tanya pasal apa-apa supplement, saya tak tau nak respond macam mana. Biasanya play safe la, "Boleh kalau nak cuba, kalau rasa makin bagus tu ok. Tapi kami akan pantau, kalau gula masih tak terkawal, mungkin tak sesuailah.."

Monday, January 16, 2017

Cara Bawa Kereta Masuk Thailand

cara bawa kereta masuk thailand
 
Last year one of my memorable holiday was the road trip to Hatyai, Thailand!! First time drive sendiri masuk ke negara orang. Interesting tau...hehe. So saya nak share dengan kawan-kawan semua, kalau ada sesiapa yang berhajat nak ber"roadtrip" jugak, cara bawa kereta masuk Thailand. Kena well prepared ye...

Thursday, January 12, 2017

Beza Protein ESP Dan Kolagen

20% daripada berat badan manusia terdiri daripada PROTEIN. 30% daripada protein itu adalah KOLAGEN.

Protein adalah 'building blocks' yang membentuk sel-sel dalam badan kita. Asid amino adalah struktur kecil yang membina protein tersebut.

beza protein esp dan kolagen

Kolagen mempunyai asid amino, begitu juga ESP yang mempunyai 9 asid amino perlu yang badan kita tak boleh hasilkan. So kalau dah ambik ESP tak perlu lah ambik kolagen kan? Takde beza protein ESP dan kolagen kan?

Wednesday, January 11, 2017

Resveratrol & Polyphenol Dalam Vivix Terbaik

resveratrol dalam vivix
 
Korang tahu tak ada dua komponen penting dalam VIVIX yang menjadikan vivix ni hebat dan terbaik adalah RESVERATROL & POLYPHENOL.

Tuesday, January 10, 2017

Kos Rawatan Hospital Mencecah 12k Setahun, Tapi Vivix Lagi Mahal?

Kos rawatan hospital tinggi sehingga 12k setahun, Vivix sebotol tak sampai 500 ringgit, kalau ambik setiap bulan selama setahun pun baru 6k...rasa-rasanya mana lagi mahal???

kos rawatan hospital

Ramai yang bagi feedback MAHAL bila dengar harga Vivix ni. Tapi tau tak rawatan hospital lagi mahal, tau tak kos operate jantung, kos rawatan buah pinggang dan kanser lagi mahal, tau tak nilai kesihatan kita lagi mahal, huhu...

Monday, January 9, 2017

Menjaga Anak Ekzema Dengan Nutriferon

menjaga anak ekzema

Anak ada masalah ekzema memamg merisaukan kita. Kesian kan tengok anak asyik bergaru, jadi luka dan berdarah...huhu. Bukan senang untuk menjaga anak ekzema. Macam-macam rawatan yang diikhtiarkan.

Tapi Alhamdulillah, si ibu ni cuba konsisten bagi Nutriferon kat anak dia...setahun lepas tu ekzema anak dia semakin pulih.

Sunday, January 8, 2017

Selamat Tahun Baru 2017


Syukur masih diberi peluang untuk bernafas pada tahun 2017 ni...Alhamdulillah...seminggu dah kita berada di tahun baru.

2016 berlalu dengan pelbagai episod duka...and i survived!!! Terima kasih pada semua yang memberikan sokongan dan dorongan pada saya...my beloved family and friends 😘😘😘😘😘

Saturday, January 7, 2017

Perancangan Kewangan Tahun Baru


Tahun baru 2017 dimulakan dengan kenaikan harga minyak...huhu. Naik 20sen seliter...parah jugak ni. Bila minyak naik, ofkos harga barang-barang lain pun akan mula dinaikkan oleh para peniaga 😫

Nak tak nak kita terpaksa hadap jugak...merungut jela yang boleh. Tapi sampai bila nak merungut? Kena plan balik kewangan kita, buat perancangan tahun baru 2017 ni.

Friday, January 6, 2017

Tips Murah Rezeki Dengan Bersedekah

Salam Jumaat 

Tips Murah Rezeki ~ Sedekah setiap hari di awal pagi

tips murah rezeki

Sebaik-baik amalan adalah yang dilakukan secara berterusan. Bersedekah lah setiap hari, walau berapa pun nilainya.Tak perlu tunggu time dapat gaji je baru nak sedekah.