Tuesday, February 21, 2017

Kurangkan Perbelanjaan Yang Membazir, Bezakan Keperluan dan Kehendak


Masuk supermarket, ambik itu ini...tak penuh pun troli. Bila nak bayar tengok-tengok dah cecah RM200 lebih. Adehhh...mahalnya barang-barang sekarang kan. Tak sedar duit kat akaun pun makin susut.

Monday, February 20, 2017

Keajaiban Amalan Tahajud Yang Tak Disangka-sangka

keajaiban tahajud

Pernah tak rasa keajaiban amalan yang kita buat? Tahu tak menjemput rezeki adalah lebih mudah dari mencari rezeki?

Saya selalu baca kisah kawan-kawan yang tiba-tiba dapat rezeki yang tak disangka-sangka, dapat apa yang dihajati berkat dari amalan-amalan mereka. Korang percaya tak?

Sunday, February 19, 2017

Broccoli Sayur Berkhasiat, Perlukah Ambil Supplement Lagi?

Saya dan the girls memang suka makan broccoli. Sayur hijau pertama yang anak-anak suka makan, hehe...sayur hijau lain memang payah dorang ni nak makan. So memang wajib beli broccoli setiap kali beli barang dapur.


Broccoli adalah penyumbang zat besi, protein, kalsium, karbohidrat, vitamin A dan vitamin C. Broccoli juga mengandungi phytochemical penting dan antioksidan yang melawan pelbagai jenis penyakit dan jangkitan.

Saturday, February 18, 2017

Tak Nak Jadi Graduan Menganggur? Jangan Memilih Kerja

Graduan menganggur!! 😱😱
 


Ekonomi sekarang memang mencabar. Ramai graduan yang masih tak dapat kerja, persaingan yang kuat di luar sana. 1 kekosongan tapi beribu yang apply. Statistik graduan menganggur pun semakin meningkat setiap tahun.

Friday, February 17, 2017

Smartphone Idamanku, S7 Edge


Ada orang perli-perli hanfon iolsss tau...haha...yela, i'm not a gadget freak yang tukar hanfon setiap kali ada yang latest di pasaran 😁.. As long boleh call, sms, ambik gambar, whatsapp, ada data plan dah cukup bagi saya.

Tapi tipu lah kalau takde hanfon impian kan, haha. Nope, bukan ipong 7 sebab saya lebih selesa dengan android. Saya tertarik dengan Samsung Galaxy S7 Edge 😍

Thursday, February 16, 2017

Kelas SEO iReach Yang Awesome

Antara kelas yang bagi big impact to my business. Kelas SEO anjuran iReach untuk naikkan trafik blog. Sebelum join kelas ni, main buat je blog, hehe... Tak tau pun ada SEO lah, keyword lah, macam-macam lagi lah. Tajuk entry pun memainkan peranan jugak rupanya.



Wednesday, February 15, 2017

Bagaimana Mencegah Osteoporosis Daripada Berlaku

Apa yang kita tahu tentang Osteoporosis?

mencegah osteoporosis

Osteoporosis adalah keadaan kemerosotan kepadatan normal tulang yang menyebabkan tulang menjadi rapuh.

Ia menyumbang kepada keadaan poros tulang dan menjadikan tulang seperti span dan rapuh dari dalam. Masalah yang berlaku pada tulang rangka ini melemahkannya dan menyebabkan risiko tulang retak atau patah semakin meningkat.

Tuesday, February 14, 2017

Meroyan, Pentingnya Penjagaan Makanan Ketika Berpantang

Baru hari ni kekmel nak cakap pasal baby mati dikelar ibu dia. Memang sangat-sangat tak sampai hati nak tengok gambar tu, nak ulas pun sedih.

First thing yang terlintas di fikiran bila dengar berita tu, mesti dia meroyan...huhu. Yes, meroyan atau gangguan perasaan yang dialami oleh ibu-ibu selepas bersalin.

meroyan

Monday, February 13, 2017

Tips Pengurusan Masa Antara Kerja dan Bisnes

tips pengurusan masa

Semua orang ada 24 jam, tapi ada yang komplen tak cukup masa. Nape tak cukup masa tu? Ada yang boleh gunakan 24 jam tu dengan sebaiknya dan ada yang tidak.

Kalau tidur sampai 12 jam memang lah tak cukup masa nak buat benda lain kan. Untuk tips pengurusan masa bagi mereka yang bekerja dan pada masa yang sama berbisnes jugak, Master N pernah ajar konsep 8-8-8.

Wednesday, February 8, 2017

Ketahui Tanda-tanda Tekanan Darah Tinggi

tanda-tanda tekanan darah tinggi

Tekanan darah tinggi atau hipertension ni jangan ambik remeh. Possibility boleh kena heart attack atau pun stroke. Banyak lagi komplikasi lain akibat tekanan darah tinggi ni.