Ostematrix...bukan sekadar kalsium

April datang lagi...dah 4 bulan berlalu bg tahun 2014. Sekejap je rasanya kan...Anyway, Shaklee promo for this month is Ostematrix!!! Atau ada yang panggil pil kalsium...hehe, boleh jugak. Memang kandungan utama ostematrix adalah kalsium. Tetapi adakah kalsium semata-mata? Pil kalsium memang banyak di pasaran, tetapi adakah kita pasti badan kita dapat menyerap kalsium drpd pil tersebut dgn baik? Dan adakah tidak memberi apa-apa kesan sampingan kepada kita?

Terdapat banyak penyelidikan yg dijalankan untuk mengkaji kebaikan dan keburukan pengambilan pil kalsium ini. Di antaranya ialah pengambilan pil kalsium semata-mata boleh meningkatkan risiko serangan sakit jantung.
Ya, memang benar, tetapi apabila pil kalsium ini diambil bersama vitamin D, ianya telah mengurangkan risiko serangan sakit jantung ini!!
http://well.blogs.nytimes.com/2013/04/08/thinking-twice-about-calcium-supplements-2/?_php=true&_type=blogs&_r=0

Gandingan magnesium di dalam kalsium juga membantu kalsium diserap dengan lebih baik oleh badan. Ia juga dapat mengurangkan imsomnia. 
http://www.medicalnewstoday.com/releases/163169.php
http://www.doctoroz.com/videos/dr-ozs-ultimate-supplement-checklist 

Oleh itu adalah penting untuk kita memastikan kandungan di dalam setiap supplement yg kita ambil. Yang terbaik semestinya Shaklee, kerana Ostematrix mengandungi kalsium, vitamin D, magnesium, dan lain-lain mineral yg penting, dan berfungsi menyokong antara satu sama lain. Memang terbaik ;)Siapa yang memerlukan Ostematrix ini?

1. Semua orang yang ingin menjaga kesihatan tulang
2. Ibu hamil
3. Ibu menyusu
4. Semua wanita bagi mengelakkan osteoporosis
5. Warga emas
6. Mereka yang mempunyai masalah atau mengalami kecederaan tulang
7. Mereka yang selalu sakit gigi
8. Penghidap gastrik
9. Mereka yang sukar membuang air besar atau sembelit
10. Mereka yang sukar tidur, tak cukup tidur, atau imsomnia
11. Mereka yang selalu mengalami kekejangan otot (cramps)
12. Mereka yang tak suka minum susu, tapi pentingkan kesihatan tulang atau mengalami masalah-masalah di atas

Saya sendiri sejak mengambil Ostematrix, saya dapat tidur dengan lebih lena, segar je bangun pagi, dan dapat membuang dengan senang tiap-tiap pagi...hehe...

Jom borong Ostematrix sempena promo buy 6 free 1 bulan April ini!!! Boleh buat stok utk 7 bulan ye...

Nak beli satu pun boleh...sekarang anda sendiri boleh buat pembelian online di Shaklee2u, website rasmi Shaklee online, sentiasa selamat. Klik link di bawah, dan ikut langkah-langkah seterusnya, sangat mudah!!
Order Online - Ostematrix Shaklee

Stay Healthy.Be Gorgeous...mel
SMS/Whatsapp 019-3058619 / amelza02@yahoo.com

Comments

Popular Posts