Resveratrol & Polyphenol Dalam Vivix Terbaik

resveratrol dalam vivix
 
Korang tahu tak ada dua komponen penting dalam VIVIX yang menjadikan vivix ni hebat dan terbaik adalah RESVERATROL & POLYPHENOL.

🌸 Polyphenol adalah daripada kumpulan phytonutrient yang dijumpai secara semulajadi di dalam tumbuhan, dan kaya dengan elemen antioksidan dan melindungi kerosakan sel secara efektif.

🌸 Resveratrol pula adalah sejenis polyphenol dan juga phytoalexin iaitu bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan terhadap penyakit. Ia dihasilkan daripada tindakbalas tumbuhan tersebut terhadap jangkitan kulat, tekanan, kecederaan akibat dirosakkan haiwan, sinar UV, cuaca ekstrem dan sebagainya.

🌸 Tumbuhan yang paling banyak menghasilkan resveratrol adalah anggur, raspberi dan kacang.

🌸 Menurut American Cancer Institute, resveratrol adalah antioksidan yang sangat hebat. Ia mengurangkan pengaktifan NF kappa B, yakni sejenis protin yang dikaitkan dengan pembentukan kanser dalam tubuh.

🌸 Menurut laporan kajian yang dibuat oleh Department of Biochemistry and Molecular Biology, New York Medical College, resveratrol menjadikan proses percambahan dalam kanser payudara menjadi kurang aktif.

🌸 Menurut American Cancer Institute, meminum sumber resveratrol setiap hari menurunkan risiko kanser prostat. Malah meminumnya sekali seminggu boleh menurunkan risiko kanser prostat sebanyak 60%.

🌸 Resveratrol juga terkenal sebagai ejen anti penuaan. Dalam kajian oleh Douglas Mental Health University Institute, McGill University, resveratrol melindungi kulit serta melambatkan kesan penuaan kulit dan lain2 kesan penuaan pada kulit.

🌸 Resveratrol juga berperanan dalam meningkatkan tahap ‘kolesterol baik’ dan melindungi dari kerosakan arteri, sekaligus menjaga kesihatan jantung.


Tudia...banyak kajian dah dibuat mengenai resveratrol ni.

Hasil kajian terhadap vivix pula mempunyai kesan 10x lebih hebat daripada resveratrol sahaja, sebab vivix turut mengandungi 15 campuran polyphenol yang lain.

So tak heran lah kalau vivix terbukti mampu membantu kesihatan badan yang baik. Nak cuba vivix ni? Bulan ni bulan terbaik untuk anda cuba kerana promo vivix is ON!!

#tsunamishaklee #t21greatt10 #tsunamiG7
#liveamazing #shakleeeffectStay Healthy.Be Gorgeous...mel
SMS/Whatsapp 019-3058619 / amelza02@yahoo.com

Comments

Popular Posts