Resveratrol Alternatif Selain Dialisis Kepada Masalah Buah Pinggang

Kebanyakan pesakit diabetes mesti ada yang kena buat dialisis disebabkan masalah buah pinggang mereka yang dah rosak. Dialisis adalah sejenis rawatan yang berfungsi untuk menjalankan kerja yang dilakukan oleh buah pinggang.

masalah buah pinggang

Bila buah pinggang dah tak boleh berfungsi secara normal so terpaksa guna mesin untuk tolong jalankan fungsi buah pinggang ni.

Tahu tak kos dialisis ni bukannya murah. Beribu-ribu ringgit sebulan!

Kerosakan buah pinggang merupakan salah satu daripada komplikasi diabetes. Gula yang berlebihan akan merosakkan sel buah pinggang, menyebabkan protein terserap keluar ke dalam air kencing (buah pinggang bocor). Kalau tak dibendung, lama kelamaan boleh terus menyebabkan kegagalan fungsi buah pinggang.


RESVERATROL DAN BUAH PINGGANG

Ada banyak kajian yang dijalankan untuk melihat kesan RESVERATROL kepada masalah buah pinggang. Hasil kajian menunjukkan resveratrol mampu merangsang fungsi sel di dalam buah pinggang dan mengurangkan risiko kerosakan akibat radikal bebas. Resveratrol adalah salah satu alternatif selain dialisis bagi pesakit buah pinggang.

masalah buah pinggang


Resveratrol boleh kita dapatkan daripada tumbuh-tumbuhan. Dan paling popular sekali semestinya VIVIX. Vivix pun dah ada LANDMARK STUDY untuk membuktikan keselamatan dan keberkesanannya kepada kesihatan manusia.

Jaga buah pinggang dari awal, sebab bila dah rosak kita mungkin terpaksa bergantung kepada mesin dialisis seumur hidup. Kurangkan pengambilan gula, sebab gula berlebihan boleh menyebabkan diabetes dan seterusnya penyakit kronik yang lain termasuklah kerosakan buah pinggang. Sebab tu kita panggil diabetes ni IBU SEGALA PENYAKIT.


Get a healthy lifestyle dan minum lah vivix setiap hari


Stay Healthy.Be Gorgeous...mel
SMS/Whatsapp 019-3058619 / amelza02@yahoo.com

Comments

Popular Posts