Landmark Study Bukti Shaklee Berkesan Dan Selamat

landmark study shaklee


Apa itu Landmark Study?


Landmark study adalah satu kajian yang boleh menjadi rujukan kepada semua pihak dalam bidang yang sama.Shaklee's Landmark Study


Setelah Shaklee dibeli oleh Mr Roger Barnett, CEO Shaklee kini, beliau meminta untuk dijalankan landmark study ke atas vitamin Shaklee. Landmark study sebelum ini, perbandingan dibuat di antara golongan yang ambil vitamin dan tidak ambil vitamin. Landmark study Shaklee pula, ditambah lagi satu golongan perbandingan.

Kenapa beliau bertindak sedemikian? Kerana beliau sendiri rasa tidak puas hati bila orang asyik cakap vitamin Shaklee ni best, vitamin Shaklee ni berkesan dan sebagainya. Yelah, semua orang boleh claim the best dengan cakap-cakap je, tapi bukti hitam putih belum tentu ada.

So terhasil lah Shaklee's Landmark Study yang dijalankan oleh Universiti of California, Berkeley, yang dilantik oleh National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES). Diketuai oleh Dr Gladys Block.

Ujian klinikal ke atas 3 golongan:

1. Kumpulan yang mengamalkan multivitamin any brand (merah)
2. Kumpulan yang tidak mengamalkan vitamin (biru)
3. Kumpulan yang mengamalkan vitamin SHAKLEE lebih dari 20 tahun (hijau)


landmark study shaklee


Result kajian ini telah dipublish, kemudian dilakukan pula peer reviewed publication oleh 3rd party scientist yang langsung tiada kepentingan di dalam Shaklee, bagi mensahihkan lagi keputusan kajian dari tim Dr Block.

Haaa...banyak tapisan kan. Bukan mudah untuk satu-satu company tampil berani menjalankan landmark study ni. Sebab kalau result teruk pun akan tetap dipublishkan, tak boleh sorok-sorok. Bayangkan jika resultnya negatif, memang boleh menjejaskan nama company atau lagi teruk terus lingkup bisnes mereka...huhu.

Tapi Shaklee tak takut, malah memang approach NHANES untuk landmark study ini dijalankan, dan Shaklee satu-satunya company yang ada landmark study ke atas vitamin mereka. Sebab Shaklee sangat-sangat yakin vitamin-vitamin mereka TERBAIK! dan hanya perlukan fakta-fakta sokongan dari pihak lain untuk lebih meyakinkan pengguna di luar sana.Kajian ni sebenarnya nak mengkaji releven ke tak penjualan vitamin yang ada di pasaran. Sebab ada yang berpendapat mengatakan, makan ikut piramid makanan dah cukup dah, dan makan vitamin tapi sakit jugak, dan banyak lagi lah. Pendapat mereka itu mungkin benar kalau SHAKLEE tidak menjadi salah satu bahan utama kajian ini.

So kalau kita rasa tak perlu pun supplement ni, cukup dengan jaga makan ATAU rasa supplement mana-mana pun sama je ATAU rasa Shaklee ni tak bagus langsung...landmark study telah membuktikan sebaliknya. 


landmark study shaklee

Rujuk graf di atas, bahagian Incidence of Diabetes dan Heart Attack. Peratusan bar merah lebih tinggi daripada bar biru. Bermakna, orang yang makan vitamin lebih tinggi risiko kena diabetes dan kena heart attack.

Haaa...vitamin penyebab kencing manis dan sakit jantung ke?

Salah satu sebab terbesar, kemungkinan mereka makan vitamin SINTETIK. Untuk kesan jangka panjang memang akan memberikan kesan yang tidak baik. TETAPI, jauh berbeza dengan bar warna hijau di mana peratusannya sangat rendah. Bermaksud orang yang mengamalkan vitamin Shaklee untuk satu tempoh yang panjang, risiko untuk mendapat penyakit kronik adalah tersangat rendah. Kerana produk Shaklee memang hanya menggunakan bahan SEMULAJADI dan BERKUALITI dan dipastikan SELAMAT untuk manusia, malah selamat untuk planet kita juga.

Jadi, kalau lah ada yang claim makan Shaklee baru 2 minggu, dah ada fibroid sebesar bola sepak atau disahkan kanser stage 4, nampak sangat dia menipu. Kita boleh refer balik landmark study ni, dan kaitkan dengan result di mana datanya diambil ke atas pengguna Shaklee yang mengamalkan supplement Shaklee selama berpuluh-puluh tahun, bukan 2 minggu...

Boleh refer link di bawah untuk baca keputusan Landmark Study Shaklee ini yang telah dipublishkan.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?cmd=Retrieve&list_uids=17958896&dopt=AbstractPlus&holding=f1000,f1000m,isrctn


Terbaru, Landmark Study II dijalankan ke atas pengguna VIVIX!!! Wahhh...nantikan entry seterusnya dari saya ;)


Bagi yang ingin mendapatkan supplement yang terbaik untuk meningkatkan taraf kesihatan anda, segera hubungi saya. Saya akan berikan cadangan vitamin yang sesuai untuk masalah anda.


Stay Healthy.Be Gorgeous...mel
SMS/Whatsapp 019-3058619 / amelza02@yahoo.com

Comments

  1. bagus bila ada landmark study ni. buat kita lebih yakin yang produk ni benar2 semulajadi dan membantu membaikpulih kesihatan kita

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts