Nutrien Untuk Membantu Kita Kekal Aktif

Bila kali terakhir korang bersenam? Semalam? Sebulan lepas? Atau setahun lepas? Tahu tak kita perlu bersenam sekurang-kurangnya 3 kali seminggu.

Dengan bersenam atau melakukan aktiviti fizikal, kita dapat;
  • kualiti tidur yang lebih baik
  • lebih bertenaga
  • meningkatkan ketahanan badan
  • meningkatkan metabolisme
  • kulit yang lebih sihat
  • otot, tulang dan sendi yang lebih sihat
  • lebih bijak menangani tekanan

Kalau nak tahu sama ada badan kita ni cukup aktif dan cergas ke tak, cuba check badan kita berdasarkan gambar di bawah ni.

Kalau naik tangga 1 tingkat pun dah mengah, jalan kaki pun rasa malas, asyik sakit-sakit badan, senang jatuh, cepat stress, tu maknanya badan kita belum cukup aktif dan sihat.

Nak kekal aktif, bukan hanya sekadar bersenam. Pertama sekali kita perlu pastikan badan kita cukup nutrien yang diperlukan.


Nutrien Yang Diperlukan Untuk Membantu Kita Kekal Aktif

Protein
  • untuk otot dan tulang yang lebih sihat

Omega 3
  • untuk fleksibiliti yang lebih baik dan juga ketahanan kardiovaskular

Vitamin C
  • untuk tisu penghubung yang sihat dan pemulihan otot yang lebih cepat

Vitamin Bs 
  • untuk tenaga dan stamina yang lebih baik

Multivitamin
  • untuk pemulihan otot yang lebih cepat dan fungsi jantung yang lebih sihat


SET KEKAL AKTIF SHAKLEE

Set ini lengkap untuk keperluan nutrisi badan kita setiap hari.

ESP

Protein soya adalah pengganti protein haiwan yang sangat baik. Ia tidak akan menyebabkan penambahan berat badan. Selain itu, protein soya telah terbukti melalui kajian bahawa ia tidak akan memberi kesan terhadap tahap testosteron lelaki. So protein soya selamat untuk diamalkan oleh kaum lelaki.




OMEGA GUARD

Asid lemak omega-3 di dalam Omega Guard adalah yang terbaik di antara semua minyak ikan yang ada di pasaran.


SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS

Vita-C Shaklee mengandungi bioflavanoid yang memainkan peranan penting dalam membantu penyerapan vitamin C oleh badan.



B-COMPLEX WITH ACID FOLIC

Merupakan vitamin B paling lengkap dan semulajadi di pasaran. Mengandungi kesemua 8 komponen vitamin B termasuk asid folik dan biotin. Kesemua komponen ini mempunyai keseimbangan bagi memastikan keberkesanan yang sempurna.

Kandungan asid folik dalam B-Complex Shaklee adalah pertama di dunia dihasilkan dengan mempunyai kadar serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti. Kebanyakkan hampir 99% asid folik yang berada di pasaran adalah sintetik dan tidak mudah diserap oleh tubuh.




VITA-LEA WITH IRON

Merupakan multivitamin yang pertama sekali dunia. Ia mengandungi kesemua vitamin penting untuk badan, termasuklah zat besi untuk membantu pembentukan sel darah merah.


So penting untuk kita jaga nutrien dalam badan, supaya kita dapat kekal aktif. Nak lari ke panjat bukit ke nanti takde lah semput 😁

Nak dapatkan set ni, boleh contact saya cepat!



Stay Healthy.Be Gorgeous...mel
SMS/Whatsapp 019-3058619 / amelza02@yahoo.com

Comments

Popular Posts